Schoko bons- źródło radości

Posted by on Październik 24, 2016

Popularne słodycze Schoko bons oczarowały zarówno małych jak i dużych. Pyszny czekoladowy smak, miękkie mleczne nadzienie to gwarancja ogromnej przyjemności. Ogromną zaletą jest to, że każdy cukierek jest pojedynczo pakowany, dlatego przyjemności wystarczy na dłużej. Głównym składnikiem cukierków jest mleko, łakocie mają w sobie aż 28% stałych składników mleka. Co jeszcze sprawia, że Schoko bons

Popularne słodycze Schoko bons oczarowały zarówno małych jak i dużych. Pyszny czekoladowy smak, miękkie mleczne nadzienie to gwarancja ogromnej przyjemności. Ogromną zaletą jest to, że każdy cukierek jest pojedynczo pakowany, dlatego przyjemności wystarczy na dłużej. Głównym składnikiem cukierków jest mleko, łakocie mają w sobie aż 28% stałych składników mleka.

Co jeszcze sprawia, że Schoko bons jest kojarzone pozytywnie?

Na pewno reklama w której radosny cukierek śpiewa a rodzina częstuje się łakociami. 

Dodatkowo słodycze mają pozytywny wpływ na nastrój, nie należy się sugerować tylko negatywnymi aspektami. Warto sięgnąć po ulubione Schoko bonsy i umilić sobie nastrój.

Węglowodany czyli cukry są ważnym źródłem energii dla neuronów. Aby umysł prawidłowo funkcjonował potrzebuje przede wszystkim stałych dostaw glukozy. W czasie wysiłku fizycznego oraz umysłowego zapotrzebowanie na cukry staje się większe. 

Po spożyciu słodyczy jesteśmy bardziej w formie, poprawia się myślenie i mamy więcej energii.

Węglowodany powinny być głównym źródłem energii.

Cukierki Schoko Bons są idealne do spożycia w każdej okazji. Nie ważne czy służy jako codzienna przekąska lub gości na stole podczas spotkań rodzinnych.

kładniki

Czekolada mleczna 50% (cukier, mleko pełne w proszku, tłuszcz kakaowy, miazga kakaowa, emulgator: lecytyny (soja); wanilina), cukier, mleko odtłuszczone w proszku, olej palmowy*, orzechy laskowe (5,8%),masło odwodnione, czekolada (cukier, miazga kakaowa, tłuszcz kakaowy, emulgator: lecytyny (soja); wanilina), substancje glazurujące (guma arabska, szelak), syrop glukozowy, emulgator: lecytyny (soja); aromaty.
Składniki mleka: 28% – Składniki kakao: 16%.

Wartości Odżywcze

ŚREDNIA WARTOŚĆ ODŻYWCZA   100 g Sztuka 5,8g %* Sztuka
Wartość energetyczna (energia) (kJ/kcal) 2401/576 138/33 2
Tłuszcz  (g) 36,6 2,1 3
w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) 21,2 1,2 6
Węglowodany (g) 52,5 3 1
w tym cukry      (g) 52,2 3 3
Białko (g) 8,3 0,5 1
Sól (g) 0,280 0,016 0

Jedzenie słodyczy oczywiście w nadmiarze ma negatywny wpływ, jednak zachowany umiar nie wyrządzi żadnej szkody, dlaczego mamy sobie odmawiać tej przyjemności?

Ponadto spożywanie słodkości pomaga w produkcji serotoniny a jej niedobór powoduje zaburzenie całego systemu nerwowego.  Następuje wtedy zmiana nastroju, czujemy się rozdrażnieni i głodni.

Ponadto jakie uczucia towarzyszą kiedy się myśli o cukierkach Schoko bons? Uczucie przyjemności na samą myśl o pysznym czekoladowym smaku? Kto mógłby się oprzeć?

Czekolada, która jest składnikiem w łakociach doda energii, poprawi humor, poprawi sprawność intelektualną  czy wpłynie korzystnie na pracę układu nerwowego.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>